Tom Beek & Frits Landesbergen

Toegang €15,- in de voorverkoop, €17,50- aan de deur  9 juni 2019

Beauty, romance and swing - a tribute to Stan Getz

In dit gloednieuwe programma brengt de Utrechtse saxofonist Tom Beek een eerbetoon aan een weergaloze tenorsaxofonist op wie hij het minst lijkt maar wie hij het liefst zou willen zijn: Stan Getz. Deze wereldberoemde Amerikaan veroverde in de jaren '50 iedereen met zijn virtuoze swing, zijn melodische kunstwerken en vooral dat fabelachtige geluid 'The Sound', die je uit duizenden herkent.

Tom Beek komt naar Westbroek met misschien wel de beste jazzvibrafonist ter wereld, Frits Landesbergen en gitarist Maurice Rugebregt, die excelleert in zowel de jazz als in Braziliaanse muziek. De ritmetandem Jeroen Vierdag (basgitaar en contrabas) en drummer Marcel Serierse completeren het kwintet van Nederlandse topmusici.

In 'Beauty, romance and swing' brengt Beek verschillende stijlperioden voor het voetlicht uit het magistrale oeuvre van Getz. De eerste cooljazz periode, die voor Getz natuurlijk begon bij Woody Herman en waarin bebop en swing op prachtige wijze in elkaar weet te rijgen. Ook het vingervlugge repertoire uit zijn beroemde kwintet van begin jaren '50 met gitarist Jimmy Raney. Natuurlijk horen we zoete melodieën, verfijnde harmonieën en zonnige ritmes van de Bossa Nova, die Getz begin jaren '60 hoogstpersoonlijk op de kaart zette en waarmee hij wereldfaam verwierf. Natuurlijk mogen de vele succesvolle collaboraties niet ontbreken, met bijvoorbeeld Gary Burton, Jimmy Rowles en Chick Corea (Sweet Rain).

'Beauty, romance and swing - a tribute to Stan Getz' beleeft zijn premiere in Westbroek.

Line-up

Tom Beek - tenor saxofoon
Frits Landesbergen - vibrafoon
Maurice Rugebregt - gitaar
Jeroen Vierdag - bas
Marcel Serierse - drums

www.tombeek.nl

Frits Landesbergen
<< terug

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze FarmStead Nieuwsbrief en we houden je op de hoogte de concertagenda! De nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en alleen als er nieuws is.

INSCHRIJVEN